Peter van eijk: Management & AdviesPeter van Eijk logo

links

Hieronder heb ik een aantal links opgenomen die doorverwijzen naar:
- sites die nieuw licht werpen op web 2.0 ontwikkelingen;
- managementdenkers met een grote staat van dienst op het snijvlak van organisatie - innovatie, die door blijven gaan;
- organisaties en initiatieven die inspiratie en lessen bieden voor diegenen die zelf ook actief zijn op dit terrein.

Management en Advies
Diensteninnovatie ExSer - centrum voor diensteninnovatie. Hier wordt kennis gebundeld op het nieuwe terrein van Services Innovation. In de Verenigde Staten is men begonnen in 2007. Nederland volgt nu als eerste van de EU landen. De kenniskaart van Nederlandse onderzoekers is intussen beschikbaar.
Good to Great De site van onderzoeker en managementspreker Jim Collins. Zijn ''Good to Great'' is m.i. een van de beste boeken over succesvol organiseren in de praktijk.
Innovatie als cyclus Samen met projectcollega's Henk Korevaar en Pieter de Vries heb ik een aantal ervaringen op het gebied van innovatiemanagement samengevat in een model (wat is een adviseur zonder model nietwaar?): de innovatiecyclus. Dit is een link naar de site. Het boekje is bij ons te bestellen.
intelligente optimisten De website en het blad Ode wordt gemaakt door ''intelligente optimisten''. Iedere professional die zich bezighoudt met organiseren en innoveren vindt hier maandelijks nieuwe positieve verhalen en ervaringen van moedige anonieme mensen die niet praten maar doen.
Leiderschap en innovatie Dit is de Nederlandse site van de community die geinspireerd is geraakt door het werk van MIT onderzoeker Otto Scharmer. Hij publiceerde vorig jaar een indrukwekkend boek over de Theory U. Dit is een sociale methodologie voor leiderschap en innovatie
tompeters.com Een zeer aansprekende schrijver en inleider over Management - al meer dan 25 jaar: chapeau!
Trusted Advisor Dit is de site van David Maister, auteur van ''The Trusted Advisor". In ruim 200 pagina's geeft hij lessen voor het professionale leven van iedere adviseur. Een leermeester om te blijven volgen.
Management hulpmiddelen
Provenmodels www.provenmodels.com is een website met vele bekende en minder bekende modellen die behulpzaam kunnen zijn bij de aanpak van uw organisatievraagstukken
timemanagement Gerald Essers is de oprichter van Tijdwinst. Hij is een professional die op een bijzonder enthousiaste manier zijn ervaringen op het gebied van timemanagement en aanverwante zake overdraagt, zowel via trainingen als via zijn website.
visual thinking een krachtig hulpmiddel voor het aanpakken van problemen heeft Dan Roam ontwikkeld: visual thinking.
Internet hulpmiddelen
Kwaliteit op internet: hoe ontdekken? Een handige site voor iedere websurfer die wil nagaan wat de kwaliteit van een website is. Ontwikkeld door een aantal gedreven professionals uit de wereld van de openbare bibliotheek en intussen veel gebruikt in mediatheken. Van harte aanbevolen.
Voorop gaan in volgen Iedereen met interesse in nieuwe internettoepassingen kan via Google-applicaties op de hoogte blijven van boeiende ontwikkelingen. Als 50-plusser moet ik mijn plaats kennen op dit fascinerende terrein: ''voorop gaan in volgen'' is al een forse opgave.